Om Vukudåggån

Vukudåggån er et folkelig og livlig arrangement og et møtested for store og små, ung og gammel med mottoet: «Kortreist og heimgjort, fiskbætt og ballsprætt». Under disse dagene arrangerer Vuku IL martna, hvor både lokale og tilreisende produsenter av mat, tradisjonell husflid, kunst og håndverk stiller sine produkter for salg.

Vukudåggån, eller Vukudan som navnet var i starten, ble for første gang arrangert i slutten av august i 2008. Da ble martnan arrangert i et telt på parkeringsplassen foran det gamle klubbhuset på Vuku stadion. Da var det i underkant av 20 utstillere. Vukudan ble en dag med fotballkamper for barn og en husflidsmartna. I tillegg til dette spilte A-laget i fotball en seriekamp under Vukudan, og martnan ble avsluttet med en fest i teltet på kvelden.

Aktiviteter for barn har blitt en viktig del av dåggån og mangfoldet har med årene blitt stort.

I 2014 ble Vukudan utvidet til to dager og derfor ble navnet forandret til Vukudåggån og antall utstillere hadde økt til i underkant av 100 stk. Året etter sto Vukuhallen klar, som resulterte til at martnan ble flyttet fra telt på parkeringsplassen og inn hallen som har vært lokalet til Vukudåggån siden.

Et av de store høydepunktene under Vukudåggån er for mange når «ballslæppet» går av stabelen. Ballslæpp er et lotteri hvor alle som har kjøpt ball er med i trekningen av mange gode premier. Ballene blir heist opp og sluppet ut fra et helikopter og eieren av den nummererte ballen som lander nærmest blinken vinner hovedpremien. Ballene ble for første gang sluppet i 2015 og på kort tid ble dette svært populært.

Ønsker du å kjøpe ball til ballslæpp?

Når Vukudåggån i 2017 ble arrangert over tre dager begynte «dåggån» å finne sin form. Fram mot 10 årsjubileet i 2018 måtte nye ideer, og nye og gamle medlemmer av arrangementskomiteen, se nye trender komme og gå i dette etter hvert så populære arrangementet.  Utvikling og forandring er viktig, men nerven i arrangementet må ikke ødelegges. Vukudåggån skal være fri for «juggel» og med hovedfokus på lokal mat, tradisjonell husflid, kunst og håndverk. Vi som arrangør har også fokus på at både utstillere og publikum kan komme og gå uten at det skal koste en formue å besøke dåggån, dette er viktig for oss.

Vukudåggån skal være for alle!